Na de interlandweek gaat zaterdag de Eredivisie weer van start. Niet alle internationals van Ajax zijn ongeschonden teruggekomen, waardoor Erik ten Hag waarschijnlijk zal gaan moeten schuiven in zijn opstelling in de thuiswedstrijd van Ajax tegen sc Heerenveen.

Dusan Tadic liep in de wedstrijd van Servië tegen Portugal een lichte spierblessure op. Hoewel hij inmiddels alweer meetrainde met de groep, is de verwachting dat Ten Hag met het oog op de Champions League wedstrijd tegen OSC Lille van aanstaande dinsdag geen risico’s neemt met de aanvaller. Zijn plek op de linkerflank zal dan vermoedelijk worden overgenomen door David Neres, met Klaas-Jan Huntelaar in de spits.

Op het middenveld moet Ajax het nog altijd stellen zonder Donny van de Beek, die nog niet helemaal hersteld is van de hamstringblessure, waardoor Quincy Promes de plek achter de spits kan invullen. Ook Noussair Mazraoui is nog altijd niet inzetbaar. Sergino Dest neemt zijn plek over op de rechtsbackpositie. Edson Álvarez en Lisandro Martinez vormen weer het blok op het middenveld.

Vermoedelijke opstelling Ajax tegen Heerenveen:

Onana; Dest, Veltman, Blind, Tagliafico; Álvarez, Promes, Martínez; Ziyech, Huntelaar, Neres.