Voor Ajax en PSV gaat vanavond het seizoen officieel van start. Er zijn bij Ajax flink wat wisselingen geweest en het wordt dan ook interessant om voor het eerst te zien hoe de ideale basiself van Alfred Schreuder eruit ziet.

De trainer verklapte vrijdagmiddag op de persconferentie in ieder geval al dat Jay Gorter een kans krijgt onder de lat. De 22-jarige doelman krijgt tegen PSV de voorkeur boven Remko Pasveer, maar Schreuder benadrukte dat dat nog niets zegt over de rest van het seizoen. Daarnaast heeft Schreuder de keuze uit flink wat nieuwelingen: Steven Bergwijn, Owen Wijndal en Calvin Bassey kunnen allemaal hun officiële debuut maken.

De kans is het grootst dat Owen Wijndal en Steven Bergwijn dat in ieder geval zullen gaan doen. Calvin Bassey zal mogelijk ook zijn debuut maken, maar lijkt het dan wel te moeten doen met een invalbeurt. De van Rangers overgekomen verdediger moest eerst nog wachten op een werkvergunning. Die is inmiddels binnen, maar hij heeft daardoor een wat andere voorbereiding gehad dan de andere spelers.

Ook wordt het de vraag welke keuzes Schreuder maakt op het middenveld. Kenneth Taylor werd beloond met rugnummer 8 en lijkt dit seizoen veel minuten te gaan maken, maar tegen PSV zal hij vermoedelijk starten vanaf de bank.

Vermoedelijke opstelling Ajax tegen PSV: Gorter; Rensch, Timber, Blind, Wijndal; Álvarez, Klaassen, Berghuis; Antony, Tadic, Bergwijn