Ajax verdedigt vanavond om 21:00 uur een 3-1 voorsprong tegen Dynamo Kiev, in de laatste horde op weg naar de groepsfase van de Champions League. Erik ten Hag zal zijn elftal vermoedelijk op een aantal plekkne gaan wijzigen.

David Neres ontbrak door een hamstringblessure tijdens de eerste ontmoeting met de Oekraïners, maar lijkt op tijd hersteld. Wanneer hij fit genoeg blijkt, vormt de Braziliaan waarschijnlijk de aanval met met Klaas-Jan Huntelaar en Hakim Ziyech.

“Hem opstellen moet wel verantwoord zijn, want het kan niet zo zijn dat we hem zes weken kwijt zijn omdat we een onverantwoord risico nemen”, zei Ten Hag tijdens de laatste persconferentie over het meespelen van Neres. “Afgewogen kunnen we een risicootje nemen. En dan kan het nog gebeuren. Maar hij gaat niet met last de wedstrijd in. Of hij plan B is? Misschien kan ik beter met hem starten, want dan heb ik nog drie wissels.”

Nicolás Tagliafico liep in de thuiswedstrijd tegen zijn derde gele kaart aan en is hierom in Amsterdam achtergebleven. Hierdoor zakt Frenkie de Jong vermoedelijk een linie terug naar de verdediging en schuift Daley Blind naar de linksbackpositie. Het middenveld zal dan gevormd worden door Dusan Tadic, Lasse Schöne en Donny van de Beek.

Vermoedelijke opstelling Ajax:

Andre Onana, Noussair Mazraoui, Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Daley Blind, Donny van de Beek, Lasse Schöne, Dusan Tadic, Hakim Ziyech, Klaas Jan Huntelaar, David Neres.

Blind is op zijn hoede: “Het is zeker nog niet gespeeld”