Ajax gaat woensdagavond op bezoek in Frankrijk, voor de tweede ontmoeting met OSC Lille. Wanneer de Amsterdammers een overwinning weten te boeken in het Stade Pierre-Mauroy, komt overwintering in de Champions League wel erg dichtbij. Door de rode kaarten die Daley Blind en Joel Veltman kregen in de uitwedstrijd tegen Chelsea, moet Erik ten Hag nog even flink puzzelen in de opstelling van Ajax in Lille.

De verwachting is dat de oefenmeester het elftal dat afgelopen zaterdagavond Heracles Almelo met 4-1 opzij zette, zo min mogelijk wil wijzigen. Dit zou betekenen dat Perr Schuurs opnieuw aan de aftrap mag verschijnen, waarbij hij centraal achterin vermoedelijk zal worden bijgestaan door Edson Álvarez, die afgelopen zomer voor deze positie naar Amsterdam werd gehaald. Op de rechterflank krijgt Noussair Mazraoui weer de voorkeur boven Sergino Dest.

Voorin neemt Zakaria Labyad naar verwachting weer de plek in van David Neres, die tot de winterstop uit de roulatie is vanwege een meniscusblessure. Hakim Ziyech zal daardoor weer een linie terugzakken, waar hij met Donny van de Beek en Lisandro Martínez het midden zal vormen.

Vermoedelijke opstelling Ajax in Lille:

Onana; Mazraoui, Schuurs, Álvarez, Tagliafico; Van de Beek, Martínez, Ziyech; Labyad, Tadic, Promes.

opstelling Ajax in Lille
Ook Perr Schuurs mag tegen Lille vermoedelijke weer aan de aftrap verschijnen