Het zal Ten Hag ongetwijfeld zorgen gebaard hebben: de ene na de andere speler viel zondag tegen Heracles Almelo geblesseerd uit. Davy Klaassen, Noussair Mazraoui, Zakaria Labyad, allemaal vielen ze uit.

Op de persconferentie liet de trainer echter weten dat het er goed uit zag. Noussair Mazraoui en Zakaria Labyad zijn in ieder geval weer van de partij en ook Antony is weer fit. Het duel met Heracles Almelo kwam voor hem nog te vroeg. Over de inzetbaarheid van Klaassen kon Ten Hag nog geen uitsluitsel geven, maar de trainer liet doorschemeren dat hij rekent op de ervaren middenvelder.

En zo lijkt alles toch weer op zijn pootjes terecht te komen voor Ajax en kan de ploeg tegen Midtjylland over een vrijwel fitte selectie beschikken. Met de terugkeer van Antony betekent dat echter wel dat er een andere speler genoegen moet nemen met een plekje op de bank. Dat lijkt Zakaria Labyad te worden.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Onana; Mazraoui, Schuurs, Blind, Tagliafico; Klaassen, Tadic, Gravenberch; Antony, Traoré, Neres