Aankomende zondag kan het gaan gebeuren: Ajax gaat zich dan wellicht voor de zesendertigste keer kronen tot kampioen van Nederland. Toch moet er die dag wel nog wat gebeuren. Zo moet PSV verliezen tegen Feyenoord en moet Ajax natuurlijk eerst weten te winnen van AZ. Dit kan nog een moeilijke opgave worden. AZ is de laatste jaren immers uitgegroeid tot een echte angstgegner van Ajax. De ploeg uit Alkmaar weet het Ajax regelmatig moeilijk te maken. Het zal zondag dus zeker geen makkelijke overwinning worden voor Ajax.

Daarnaast helpt het ook niet dat er een ware blessuregolf heerst bij de Amsterdammers. Deze week werd bekendgemaakt dat voor Ryan Gravenberch, Perr Schuurs, Lisandro Martinez en Remko Pasveer het seizoen erop zit. Allen kampen met zulke hardnekkige blessures dat ze het einde van het seizoen niet op het veld kunnen meemaken.

Toch is er ook positief nieuws. Vrijdagmiddag maakte Erik ten Hag duidelijk dat Noussair Mazraoui en Edson Alvarez weer volledig fit zijn. Voor Mazraoui zal het betekenen dat hij waarschijnlijk ook gelijk in de basis zal beginnen. Ook Alvarez zal vermoedelijk een basisplaats krijgen. Door de blessure van Ryan Gravenberch komt er weer een plekje op het middenveld vrij. Kenneth Taylor lijkt immers gewoon verzekerd van een basisplaats. Tijdens de afwezigheid van Alvarez heeft de Nederlander de positie op het middenveld keurig ingevuld. Tot slot lijkt ook Brian Brobbey te mogen hopen op een basisplaats. Sébastien Haller weet de afgelopen weken maar moeilijk het net te vinden, terwijl Brobbey iets scherper voor het doel lijkt. Wellicht mag de jonge spits hierdoor aan de aftrap verschijnen.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Stekelenburg; Mazraoui, Timber, Blind, Tagliafico; Taylor, Alvarez, Klaassen; Berghuis, Brobbey, Tadic