Nadat de eerste ontmoeting met Chelsea in de Johan Cruijff Arena teleurstellend met 0-1 verloren ging, krijgt Ajax dinsdagavond de kans op revanche, wanneer de Amsterdammers op bezoek gaan in Londen. Erik ten Hag laat Ajax, net als in de thuiswedstrijd, vermoedelijk in de opstelling beginnen die sinds vorig jaar bekend staat als de ‘Europese variant’, met Dusan Tadic als hangende spits.

Afgelopen vrijdag verlieten zowel Donny van de Beek, Lisandro Martinez als Edson Alvarez geblesseerd het veld, tijdens de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle, maar De Telegraaf meldt dat de verwachting is dat het drietal op tijd hersteld is om aan de wedstrijd te beginnen. Naar verwachting zal Ajax echter in dezelfde basisopstelling beginnen als in Zwolle. De Mexicaan zal dan in eerste instantie vanaf de bank moeten toekijken.

Hakim Ziyech zal hierbij weer een linie terugzakken, waarbij het middenveld verder wordt gevormd door Van de Beek en Martinez. Hierdoor zal er voorin weer een plekje vrijkomen voor David Neres, afgelopen weekend nog goed voor twee doelpunten. De verdediging bestaat naar alle waarschijnlijkheid ‘gewoon’weer uit Dest, Veltman, Blind en Tagliafico.

Vermoedelijke opstelling Ajax tegen Chelsea:

Onana; Dest, Veltman, Blind, Tagliafico; Van de Beek, Ziyech, Martinez; Neres, Tadic, Promes.

opstelling Ajax