Ajax kan woensdagavond een reuzenstap richting overwintering in de Champions League zetten, wanneer Chelsea op bezoek komt in de Johan Cruijff Arena. Erik ten Hag laat Ajax, net als in de uitwedstrijd tegen Valencia (0-3), vermoedelijk in de opstelling beginnen die inmiddels bekend staat als de ‘Europese variant’, met Dusan Tadic als hangende spits.

Naar verwachting zal ook het Latijns-Amerikaanse blok op het middenveld, bestaande uit Edson Álvarez en Lisandro Martínez in ere zal worden hersteld. Donny van de Beek zal dan de meest vooruitgeschoven middenvelder zijn.

In de aanval zal Tadic waarschijnlijk worden bijgestaan door Hakim Ziyech én de man in vorm, Quincy Promes, die afgelopen zaterdag opnieuw belangrijk was met zijn winnende doelpunt in de moeizaam verlopen uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk (1-2).  David Neres, die de afgelopen tijd veelvuldig ontbreekt in de basisopstelling van Ten Hag, zal hierdoor opnieuw genoegen moeten nemen met een plekje op de bank.

Overigens kampt Chelsea met flink veel blessures, dus zal manager Frank Lampard flink moeten puzzelen in de opstelling van de Engelsen.

Vermoedelijke opstelling Ajax tegen Chelsea:

Onana; Dest, Veltman, Blind, Tagliafico; Álvarez, Van de Beek, Martínez; Ziyech, Tadic, Promes.

opstelling Ajax