Tegen Fortuna Sittard opende Ajax het nieuwe Eredivisieseizoen met een vrij moeizame 2-3 zege. Zondag komt FC Groningen op bezoek in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. De Groningers begonnen het seizoen met een gelijkspel tegen promovendus FC Volendam.

In Sittard begon Ajax vorige week met Blind op het middenveld en Taylor en Berghuis vlak daarvoor. Het leek nog geen gouden combinatie, waardoor Schreuder tijdens de wedstrijd besloot het aan te passen. Taylor kwam op 6 te staan en Blind zakte weer terug naar de achterhoede. Dat lijkt ook tegen FC Groningen de plek waar Daley Blind zal staan. Omdat Edson Alvarez weer terug is van een schorsing, kan hij de 6-positie invullen.

Ook Tadic zakt vermoedelijk een linie en zal tegen FC Groningen dus op het middenveld staan, wat betekent dat de plek in de punt van de aanval vrij is. Schreuder liet vrijdag op de persconferentie ook al doorschemeren dat er een basisplaats voor Brian Brobbey in de spits zal zijn. Hij zal geflankeerd worden door Antony en Steven Bergwijn.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Pasveer; Rensch, Timber, Blind, Wijndal; Alvarez, Tadic, Taylor; Antony, Brobbey, Bergwijn