De eerste midweekse speelronde van dit seizoen staat deze week op het programma. Ajax reist hiervoor af naar Limburg, voor de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. Erg zenuwachtig zullen de Ajacieden waarschijnlijk niet zijn, kijkend naar de grootse vorm waarin ze verkeren. In de laatste twee wedstrijden wist Ajax steeds met enorme cijfers te winnen. Sporting Portugal werd met 1-5 verslagen en Cambuur verliet het veld met 9-0 op het scorebord. Fortuna lijkt dan ook geen partij voor de Amsterdammers. Resultaten uit het verleden voorspellen ook een vrij gemakkelijke avond voor Ajax. In de afgelopen twee seizoenen wist Ajax, zowel uit als thuis, alleen maar te winnen van Fortuna.

Erik ten Hag gaat waarschijnlijk niet teveel sleutelen aan zijn winnende formule. Hierdoor bestaat er een grote kans dat dezelfde elf als tegen Cambuur op het veld staan. Klaassen en Stekelenburg zijn ook nog altijd geblesseerd, dus Berghuis en Pasveer zullen zeker zijn van hun basisplek. De enige wijziging die wellicht kan worden doorgevoerd, is de positionering van Daley Blind op linksback. Tagliafico speelde tegen Cambuur een prima wedstrijd, maar behoorde niet tot de absolute uitblinkers. Hierdoor bestaat de verwachting dat Blind zijn basisplek zal terugveroveren.

Verwachte opstelling Ajax: Pasveer; Mazraoui; Timber; Martínez; Blind; Berghuis; Gravenberch; Alvarez; Antony; Haller; Tadic.