Nadat Ajax zich via twee voorrondes wist te plaatsten voor de Champions League, gaat het dinsdagavond echt beginnen voor de Amsterdammers, te beginnen met de thuiswedstrijd tegen OSC Lille. Hierbij zal Erik ten Hag het bij het maken van de opstelling van Ajax nog altijd moeten doen zonder de geblesseerde Donny van de Beek en Noussair Mazraoui.

Afgelopen zaterdag, in de wedstrijd tegen sc Heerenveen, loste de oefenmeester het gemis van Mazraoui op door Joël Veltman op de rechtsbackpositie te posteren en Perr Schuurs diens plek in het centrum te laten overnemen. Laatstgenoemde zag er echter niet altijd goed, waardoor de Friezen een aantal keren gevaarlijk konden worden. Hierdoor zal Veltman vermoedelijk weer in het centrum worden opgesteld en kan Sergino Dest, die de afgelopen weken een uitstekende indruk maakt, op de rechterflank neergezet worden.

Het Latijns-Amerikaanse duo Álvarez en Martínez zal weer het verdedigende blok op het middenveld vormen. Als aanvallende man op het middenveld zal Ten Hag, door de afwezigheid van Van de Beek, vermoedelijk Hakim Ziyech een linie terughalen. Het aanvallende trio zou dan kunnen bestaan uit David Neres, Klaas-Jan Huntelaar en Dusan Tadic.

Vermoedelijke opstelling Ajax tegen Lille:

Onana; Dest, Veltman, Blind, Tagliafico; Álvarez, Ziyech, Martínez; Neres, Huntelaar, Tadic.

opstelling Ajax tegen Lille