Ajax lijkt de Champions League na de winter vaarwel te moeten zeggen, maar het kan vanavond thuis tegen Liverpool de allerlaatste strohalm grijpen. Om alsnog te overwinteren in het hoogste Europese toernooi moet Ajax zelf de laatste twee duels winnen en moet Liverpool twee keer verliezen.

Vanavond kunnen de Amsterdammers dus het eerste deel van die opgave voltooien, door zelf van Liverpool te winnen. Maar of Ajax met veel zelfvertrouwen dat duel in gaat, is maar de vraag. Er werd in de Eredivisie de laatste weken wel met ruime cijfers gewonnen van Excelsior en RKC, overtuigend was het allerminst. Vooral in de eerste helft deed RKC afgelopen zaterdag nog heel behoorlijk mee. En dat geeft te denken of Ajax wel klaar is voor weer een duel met Liverpool.

In Engeland werd Ajax half september compleet weggetikt en mocht van geluk spreken dat het maar 2-1 voor de Engelsen werd. Hoe pakt Ajax het vanavond aan? De achterhoede lijkt inmiddels wel gevormd, met Jorge Sanchez op rechtsback, Jurriën Timber en Daley Blind in het centrum en Calvin Bassey op links. Opvallend was wel dat Blind tegen RKC in de rust gewisseld werd, maar het lijkt er niet op dat Schreuder hem uit de basiself zal laten. Op het middenveld worden Edson Alvarez, Steven Berghuis en Davy Klaassen verwacht. Voorin lijkt Ajax wederom te starten met Brian Brobbey in de spits en Dusan Tadic en Steven Bergwijn op de vleugels. Die combinatie lijkt de afgelopen weken in ieder geval beter te werken dan met Mohammed Kudus in de spits.

Vermoedelijke Ajax: Pasveer; Sanchez, Timber, Blind, Bassey; Alvarez, Berghuis, Klaassen; Tadic, Brobbey, Bergwijn