In de Eredivisie dendert Ajax vrolijk door en werd afgelopen weekend met 5-0 gewonnen van sc Heerenveen. En ook in de Champions League is Ajax voortvarend gestart met een 4-0 zege op Rangers.

Met goede moed zal Ajax dan ook afreizen naar Liverpool. De Engelsen startten de Champions League een stuk minder en verloren verrassend met 4-1 van Napoli. Afgelopen weekend kwam de ploeg niet in actie. De Premier League lag stil vanwege het overlijden van Queen Elizabeth. Of die extra rust een voor- of nadeel is, zal dinsdagavond blijken.

Bij Ajax is in ieder geval bijna iedereen fit, alleen Wijndal ontbreekt nog. Zaterdag waren er nog even zorgen om Calvin Bassey, die geblesseerd uitviel. Schreuder liet echter weten dat het allemaal meevalt. De verwachting is dus dat hij gewoon kan starten dinsdagavond. Verder zijn er voor Schreuder ook geen reden om wijzigingen door te voeren. Met Mohammed Kudus in de spits draaide het ook zaterdag goed, dus lijkt dat ook dinsdagavond het geval te zijn. Brian Brobbey zal wederom genoegen moeten nemen met een plaatsje op de bank.

Vermoedelijke Ajax: Pasveer; Rensch, Timber, Bassey, Blind; Berghuis, Alvarez, Taylor; Tadic, Kudus, Bergwijn