Aankomende zaterdag start het nieuwe Eredivisie seizoen voor Ajax. In de eerste wedstrijd van het seizoen nemen de Ajacieden het op tegen de promovendi van NEC. Na het verlies van het duel om de Johan Cruijff-Schaal tegen PSV, zullen de spelers van Ajax erop gebrand zijn om het reguliere Eredivisie seizoen een mooie start te geven.

Gelukkig krijgen de spelers hierbij ook hulp van het publiek. De Johan Cruijff ArenA mag, in tegenstelling tot de laatste wedstrijd van vorig seizoen, voor 2/3 worden gevuld. Er zullen dus genoeg aanmoedigingen en spreekkoren te horen zijn.

De terugkeer van de twaalfde man komt als geroepen. Coach Erik ten Hag kan immers niet beschikken over zijn voltallige selectie. Zo mist Nicolás Tagliafico het duel door een schorsing. Tagliafico ontving een rode kaart tegen PSV, in de strijd om de Johan Cruijff-Schaal. Naar alle waarschijnlijkheid zal Devyn Rensch zijn vervanger zijn op de linksback-positie. Rensch, normaal gesproken rechtsback, werd aan het eind van vorig seizoen al enkele keren op de linkerflank geplaatst. Ook op deze positie speelde Rensch erg sterk, waardoor hij een logische vervanger van Tagliafico zal zijn.

Verder zal Antony, winnaar van olympisch goud, ook nog niet bij de wedstrijdselectie zitten. Hij staat, na een korte vakantie, vrijdag weer voor het eerst op het trainingsveld. Hierdoor zal Steven Berghuis waarschijnlijk de rol van rechteraanvaller op zich nemen. De aanwinst van 5.5 miljoen euro zal zijn eerste doelpunt in het shirt van Ajax willen maken. Tot slot missen ook Perr Schuurs en Mohammed Kudus de wedstrijd tegen NEC: beiden hebben last van een blessure.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Stekelenburg; Mazraoui; Timber; Martínez; Rensch; Gravenberch; Klaassen; Blind; Berghuis; Haller; Tadic.

Ajax eert Lasse Schöne rond duel met NEC