Ondanks dat Ajax het afgelopen seizoen de halve finale van de Champions League wist te bereiken en kampioen van Nederland werd, spelen de Amsterdammers gewoon weer voorrondes om het hoofdtoernooi te bereiken, te beginnen met het tweeluik tegen PAOK Saloniki. Ajax gaat dinsdagavond eerst op bezoek bij de Grieken, die vorig jaar met 26 overwinningen en vier gelijke spelen overtuigend kampioen werden van de Super League.

De vermoedelijke opstelling waarin Erik ten Hag Ajax tegen PAOK zal laten aantreden, lijkt de weer de ‘Europese variant’ te worden die vorig jaar zo succesvol is gebleken. Hierdoor zal aanvoerder Dusan Tadic terugkeren als hangende spits, waardoor Kasper Dolberg weer genoegen zal moeten nemen met een plekje op de bank. Hierdoor komt er op de linkerflank een plekje vrij die vermoedelijk door Quincy Promes zal worden ingenomen. Voor David Neres, die vorige week pas terugkeerde van vakantie, komt een plek in de basis waarschijnlijk nog te vroeg.

Tijdens de laatste persconferentie verklapte Ten Hag alvast dat Van de Beek, die de afgelopen weken nadrukkelijk met een vertrek naar Real Madrid in verband wordt gebracht, beide wedstrijden tegen PAOK zal gaan spelen. Hierdoor zal het middenveld naar verwachting verder, net als afgelopen zaterdag tegen Vitesse (2-2), bestaan uit Daley Blind en Razvan Marin.

Vermoedelijke opstelling Ajax tegen PAOK:

Onana; Mazraoui, Schuurs, Martinez, Tagliafico; Marin, Van de Beek, Blind; Ziyech, Tadic, Promes.