Zondag staat voor Ajax de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma, de ploeg gaat op bezoek bij Vitesse. Voor beide teams staat er niks meer op het spel: Ajax is al lang en breed kampioen, Vitesse plaatste zich donderdag voor de voorrondes van de Conference League. Maar Ajax zal het seizoen waardig willen afsluiten en kan nog een mijlpaal behalen: 100 Eredivisie-goals dit seizoen. Daarvoor is tegen Vitesse nog 1 goal nodig.

Ten Hag gaf tegen VVV Venlo al een aantal spelers rust en zal dat tegen Vitesse ongetwijfeld opnieuw doen. Al worden de keuzes wel wat beperkter. Zo gingen Tagliafico en Alvarez al met vakantie vanwege een schorsing en tegen Vitesse is Kenneth Taylor geschorst. Zonde, want het talent had anders waarschijnlijk opnieuw op speeltijd kunnen rekenen. Tegen VVV Venlo pakte hij 10 minuten na zijn invalbeurt echter al een rode kaart. Ook geen Taylor dus, maar wie dan wel?

Hieronder vind je de vermoedelijke opstelling van Ajax tegen Vitesse

Vermoedelijke opstelling Ajax: Stekelenburg; Mazraoui, Schuurs, Martinez, Rensch; Ekkelenkamp, Kudus, Gravenberch; Antony, Haller, Neres