Ajax speelt dinsdagavond de Champions League-kraker tegen Juventus in Turijn, waarin de Amsterdammers moeten gaan proberen de 1-1 van de eerste ontmoeting goed te maken om de halve finale te bereiken. De verwachting is dat de opstelling van Ajax in Turijn geen grote verassingen zal hebben.

Erik ten Hag zal Ajax ongetwijfeld weer in de ‘Europese variant’ laten aantreden, al moet er achterin wel wat gesleuteld gaan worden vanwege de schorsing van Nico Tagliafico. Vermoedelijk zullen zowel Noussair Mazraoui als Joel Veltman een basisplaats krijgen. Hierdoor zal de Marokkaan mogelijk naar de linkerflank verhuizen. “Linksback is niet heel veel anders dan rechtsback, behalve dat je misschien iets meer met links moet doen”, zei Mazraoui eerder al in gesprek met De Telegraaf. “Maar het kan goed uitpakken, omdat je met je rechterbeen altijd naar binnen kunt komen en een indraaiende voorzet kunt geven.”

Verder zal Frenkie de Jong, die afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen Excelsior (6-2) uitviel met een blessure, weer fit genoeg zijn om te starten. Ook Lasse Schöne, die zaterdag rust kreeg, zal weer terugkeren in de basis. Zij worden op het middenveld bijgestaan door Donny van de Beek. De voorhoede bestaat weer uit Hakim Ziyech, Dusan Tadic en David Neres.

Vermoedelijke opstelling van Ajax in Turijn:

Onana; Veltman, De Ligt, Blind, Mazraoui, Schone, Van de Beek, De Jong, Ziyech, Tadic, Neres

Opstelling van Ajax in Turijn