Ajax won dinsdagavond de eerste groepswedstrijd van het nieuwe Champions League-seizoen met overtuigende cijfers van Lille OSC (3-0). Na afloop was Veronica-analist Johan Derksen echter vooral kritisch op de spelers van Ajax. Veel tv-kijkers en andere analisten verbaasden zich over de teksten van Derksen en ook zijn collega’s bij Veronica Inside snappen echter maar weinig van de kritiek.

“Het ging wel”, vond Derksen met name van het verdedigende blok op het middenveld, bestaande uit Edson Álvarez en Lisandro Martínez. “De kansen die Lille kreeg, kwamen toch omdat die twee mensen lieten lopen. Waar ze voor staan, hebben ze redelijk in gefaald. Risicoloze balletjes kun je er duizend van geven in een wedstrijd.”

“Ik moet zeggen: voor de neutrale kijker heb ik me kostelijk vermaakt”, blikt Rene Van der Gijp, voorafgaand aan het duel tussen Atlético Madrid en Juventus, terug op de avond ervoor. “Wat ik nu wel leuk vind tegenwoordig: het is geen bus parkeren meer. Lille wil voetballen en had veel balverlies, Ajax wilde ook voetballen.”

“Hij (Derksen, red.) heeft zich vastgebeten in zijn mening en daar komt hij niet meer uit”, denkt presentator Wilfred Genee. Ook Dick Advocaat kan zich niet vinden in de mening van ‘De Snor’. “Martínez groeit in die rol. En Quincy Promes is niet beroerd om een paar meter extra te lopen.”