Toby Alderweireld heeft een fantastisch seizoen achter de rug bij Tottenham Hotspur. De verdediger was een steunpilaar in de Londense defensie, die samen met Manchester United de minst gepasseerde ploeg in de Premier League was in het seizoen 2015-’16. Ook op persoonlijk vlak ging het de Belgische international voor de wind. Zo werd hij door de fans van the Spurs uitgeroepen tot speler van het jaar en veroverde hij een plek in het UEFA Europa League-elftal en in het Premier League-elftal van het jaar. Voor Jan Vertonghen komt dat niet als een verrassing. “Toby deed precies hetzelfde bij Ajax en het nationale team. Hij kwam in het team terecht en heeft nauwelijks tijd nodig om zich aan te passen”, looft Vertonghen zijn vriend en landgenoot op de officiële website van Tottenham.

“Hij was dit seizoen enorm belangrijk voor ons en daarnaast is hij een fantastisch persoon. Zo relaxed, zo nuchter en ‘down to earth’. We weten precies van elkaar hoe we spelen. We willen allebei hetzelfde laten zien. We weten dus exact hoe we willen verdedigen en hoeveel ruimte we achter de verdediging over moeten en kunnen laten.”

Deze zomer kunnen Alderweireld en Vertonghen het voetbaljaar helemaal mooi afsluiten. De twee ex-Ajacieden nemen dan met België deel aan het EK in Frankrijk.