Anderlecht had bij een 0-1 achterstand een aantal kansen om op gelijke hoogte te komen met Ajax, maar het zat de Amsterdammers donderdagavond niet tegen. Jan Vertonghen zag dat ook, maar volgens hem was het gerechtigheid.

“In de eerste helft leek het even op een andere uitslag uit te gaan draaien”, zei Vertonghen kort na afloop van de wedstrijd tegenover Sporza. “Na de rust miste Gillet een grote kans en trapte Wasilewski een strafschop over. Misschien geschiedde gerechtigheid, want ik heb gehoord dat het geen penalty was.”

“Voor Anderlecht was de gemiste strafschop een zware tik”, vervolgt de Belgische verdediger zijn verhaal. “Daarna hebben we de wedstrijd gedomineerd en nog twee doelpunten kunnen maken. Anderlecht had in de slotfase geen antwoord op Mounir El Hamdaoui.”

Met drie doelpunten in een uitwedstrijd en zelf geen enkele tegengoal, verwacht Vertonghen niet dat Ajax de volgende ronde nog mis zal lopen. “Vorig jaar deed Anderlecht het uitstekend in de Arena, maar wij mogen dit resultaat niet meer uit handen geven.”

 Tekst: Voetbal Primeur            Foto: afdb.nl – Oscar