Jan Vertonghen is meer dan duidelijk in een interview met het Belgische medium Het Nieuwsblad. Vertonghen: “Het is duidelijk dat ik niet meer vertrek bij Ajax. Voor mij voelt het al aan als 1 september.” Ook geeft de Belgische centrale verdediger aan dat hij geen spijt heeft dat hij nog een jaar in Amsterdam zit: “Iedereen denkt dat, maar ik heb nooit gezegd dat ik weg wou. Alleen stond ik er nu voor het eerst voor open.”

Hij vervolgt: “Op een gegeven moment wil je toch iets meer, maar ik lig nog twee jaar onder contract hier. Misschien volgend jaar, hè. Met Ajax spelen we Champions League en daar ben ik superblij mee. Plus, ik zal effectief spelen in die Champions League. Dat is een zekerheid die ik bij Ajax heb.”

De interesse van de Europese topclubs was er wel, zo bevestigt hij, maar concreet werd het niet. “Er waren wel geïnteresseerde clubs, ook uit de vier grote landen. Maar ofwel kwamen ze niet met genoeg geld over de brug, ofwel spraken ze mij onvoldoende aan.” Vooral Champions League is voor de Belg een vereiste, maar dat is niet alles waar hij op let: “Bij sommige had ik geen goed gevoel. Zonder denigrerend te willen doen, maar ik wil niet alleen voor het geld naar een andere club gaan.'”

Foto: afdb.nl ~ Oscar