© Proshots

Christian Eriksen was gisteravond opnieuw ontzettend belangrijk voor Tottenham Hotspur. De Spurs wonnen met 0-1 van Crystal Palace en mogen stiekem nog hopen op het kampioenschap. Met nog vijf wedstrijden te gaan staat de club uit Londen vier punten achter Chelsea. Jan Vertonghen is onder de indruk van Eriksen, die tegen Palace twaalf minuten voor tijd – op hele fraaie wijze – de enige treffer van de avond scoorde. “Het was een masterclass van Christian. Ik speel nu al zo’n acht of negen jaar met hem samen. Ik ken hem al heel lang, sinds zijn 16e of 17e. We speelden toen samen bij Ajax. Ik ben erg onder de indruk van de manier waarop hij dit seizoen speelt”, vertelt de 30-jarige verdediger in gesprek met Spurs TV.

“Hij is dit seizoen ontzettend gegroeid”, vervolgt de Belg. “Chris is altijd al een fantastisch talent geweest, maar dit jaar heeft hij echt grote stappen gemaakt. Hij is een geweldige spelmaker, zelfs in een diepere rol. Hij is echt een grote speler.”

Eriksen scoorde op Selhurst Park de bevrijdende 0-1. De Deen schoot vanaf een meter of 30 de bal schitterend in de hoek. “Iedereen dacht: ‘Chris?! Wat doe je?’ en vrijwel direct daarna ‘Oké, dat mag je vaker doen’. Het was een geweldige goal. Hij kan dat goed en dat heeft hij weer laten zien. Als hij niet scoort uit een vrije trap, dan kan hij ook op deze manier scoren.”