Jan Vertonghen geniet momenteel enorm van het spel van Ajax en de ontwikkeling van Matthijs de Ligt. De Belg is onder de indruk van de 19-jarige aanvoerder. “Ik vraag mezelf vaak af: waar was ik op zijn leeftijd toen hij de Europa League-finale speelde? Of op negentienjarige leeftijd zoals nu. Hij is aanvoerder van Ajax en ik zat bij RKC”, zegt Vertonghen in gesprek met De Telegraaf.

“Ongelooflijk”, vervolgt hij. “Hopelijk kan hij die lijn doortrekken, maar wat hij nu laat zien, is erg indrukwekkend. Ajax is op dit moment zo goed dat er weinig tussenstappen zijn. Het is voor Matthijs belangrijk om nu een goed seizoen te maken en dan hopelijk een mooie stap te zetten. Na 2,5 seizoen is hij klaar voor het grote werk. Al kan ik me ook voorstellen dat hij bij Ajax wil blijven als je zo’n goede groep hebt.”

Ajax

De verdediger, die momenteel geblesseerd aan zijn hamstring is, is ook onder de indruk van het spel van Ajax dit seizoen. “Ik vind dat Ajax een ongelooflijk mooi, goed en uitgebalanceerd elftal heeft. Dan kan het opeens gaan lopen, zoals dat het destijds bij ons ook deed. We zien wel wat de toekomst brengt, maar Ajax zit in mijn hart en in mijn achterhoofd. Ik ben nu echter speler van Spurs, voel me heel erg goed en kan weinig zeggen over de toekomst.”

Onana droomt groot: “Willen de Champions League winnen”