Jan Vertonghen zal morgen tegen VV Oldenzaal niet meespelen. De meest besproken Ajacied van de laatste weken sloot gisteren weer aan bij de selectie van de landskampioen, die afreisde naar De Lutte voor een zesdaags trainingskamp.

‘Ik moet weer fit worden. Tijdens mijn vakantie heb ik een heftige griep gehad, waardoor ik een paar dagen niets heb gegeten. Ik ben dus eigenlijk nog steeds aan het aansterken’, liet de Belg weten.

Ondertussen woedt er achter de schermen een stille oorlog, Vertonghen ziet zijn fel begeerde transfer naar Tottenham Hotspur afketsen omdat Ajax en Vertonghen de 15% clausule in zijn contract anders uitleggen. Vertonghen heeft inmiddels een advocaat ingeschakeld, als hij geen 15% van de transfersom krijgt, speelt onze Jan gewoon nog een seizoen voor Ajax en loopt hij het volgend seizoen transfervrij de deur uit.