Jan Vertonghen kwam al op jonge leeftijd vanuit België naar Amsterdam. Na al die jaren is het zijn thuis geworden en kan de Belg dan ook met recht zeggen dat hij tot over zijn oren verliefd is op Amsterdam.

In gesprek met Folia TV is Vertonghen lovend over de stad waar hij al enkele jaren vertoeft. “Amsterdam betekent veel meer voor mij dan enig andere stad ter wereld. Ik heb hier alles: een huis, vrienden, mijn vriendin, familie die regelmatig op bezoek komt, school, Ajax en niet te vergeten mijn fiets. Voor mij is Amsterdam dé stad, ik zal hier altijd blijven wonen.”

De verdediger is niet alleen druk met voetbal, maar ook met de studie. Op de Johan Cruyff University volgt hij een opleiding om, zoals hij zelf zegt, “de hersencellen actief te houden”. Vertonghen vindt de studie een fijne afwisseling naast het voetbal. “Ik wil graag mijn hersencellen actief houden en de sociale contacten zijn voor mij erg belangrijk. Ik heb een erg leuke klas en het is voor mij fijn om eens niet over voetbal te moeten praten.”

De Ajacied heeft door de voetbal en studie weinig tijd meer vrij en daar kan hij soms van balen. “Af en toe zou ik ook wel graag wat gaan doen met vrienden, in plaats van op vrijdagavond om half tien thuis op de bank te hangen. Als speler van Ajax is dat echter niet mogelijk, want dan staat meteen de volgende dag in de krant dat je in het uitgaansleven was gesignaleerd. Maar begrijp me niet verkeerd, ik mag absoluut niet klagen met het leven dat ik nu leid”, aldus Vertonghen.