“Een leuke poule met mogelijkheden,” zo omschrijft Jan Vertonghen de uitkomst van de loting, ook al had de aanvoerder van Ajax graag een andere tegenstander uit pot 1. “Manchester United of FC Barcelona, want Real Madrid hebben vorig seizoen we al gehad. Maar Real Madrid blijft natuurlijk een prachtige club om tegen te spelen. Ik ben er wel blij mee,” zegt de verdediger op de website van Ajax. “Vorig jaar was ik voor de uitwedstrijd geschorst, dus ik hoop fit te blijven en dan daar in Bernabeu revanche te kunnen nemen. Maar dat zullen de anderen ook hebben.”

Met Olympique Lyon is de Belg een stuk contenter. “Ik hoorde dat die ploeg zich al elf jaar plaatste voor de Champions League, dus dat is echt een goede ploeg. Ik ken ze alleen van tv en dan vooral van de Champions League, want aan de Franse competitie wordt weinig aandacht besteed in Nederland. Al met al had de tegenstander uit pot 2 slechter gekund.”

“In Zagreb zijn we de laatste jaren twee keer geweest, waarvan een keer zonder publiek. Hun supporters zijn heel fanatiek, dat wordt een gekkenhuis. Als we kans willen maken op de tweede plek moeten we in elk geval twee keer van Dinamo Zagreb winnen.”

Foto: afdb – Oscar