Naast Oranjespeler Gregory van der Wiel, kwamen vrijdagavond ook de buitenlandse internationals van Ajax in actie. Na de vele geblesseerden bleven er twee over die te zien waren in een EK-kwalificatieduel. Jan Vertonghen en Christian Eriksen probeerden met hun land een stapje dichter bij het Europees Kampioenschap te komen. Beiden wonnen met overtuigende cijfers.

Het België van Vertonghen won met duidelijke cijfers van Kazachstan (4-1). De aanvoerder van Ajax die de hele wedstrijd speelde, moest van de Oost-Europeanen winnen om nog kans te maken op een ticket voor het komende EK. Samen met Turkije, strijden de Belgen om de tweede plek in de poule. Nadat gisterenavond duidelijk werd dat Turkije met 1-3 verloor van Duitsland, ligt de strijd helemaal open. Met een punt voorsprong op de Turken, hebben Vertonghen en co plaatsing voor het eindtoernooi helemaal in eigen hand. De Belgen moeten dinsdag dan wel de uitwedstrijd zien te winnen van het reeds geplaatste Duitsland. Turkije neemt het thuis op tegen Azerbeidzjan.

Christian Eriksen won vrijdagavond eveneens met 4-1. Zijn Denemarken had geen kind aan Cyprus. Na 20 minuten hadden de Denen al viermaal het net gevonden. Samen met Portugal gaan de Scandinaviërs nu aan de leiding met 16 punten. Dinsdag wordt er in een onderling duel uitgemaakt wie er als groepshoofd eindigt in de poule. Als Denemarken op eigen bodem wint, zou dat voor Eriksen zijn eerste EK betekenen. De Portugezen hebben genoeg aan een gelijkspel.