© Proshots

Een ruime week geleden wist Jairo Riedewald nog te melden voorlopig bij Ajax te blijven. Op dat moment was er geen sprake van clubs die interesse hadden in de verdediger en zag hij geen reden om te vertrekken. Dat het in de voetballerij snel kan gaan, blijkt zaterdagmiddag uit een tweet van Ajax. De Amsterdammers laten weten dat Riedewald niet in actie zal komen tegen Werder Bremen, omdat hij in gesprek is met een andere club.

Tegenover Voetbal International en De Telegraaf laat de linkspoot weten dat meerdere clubs concreet zijn: “Op dit moment was het beter om niet in actie te komen. Mocht het toch allemaal niet doorgaan, dan sluit ik gewoon weer aan hebben we afgesproken.” Onder nieuwe trainer Marcel Keizer wilde hij voor een nieuwe kans gaan, maar zijn degradatie in rugnummer (4 naar 36) deed hem anders denken: “Een duidelijk signaal, zonder dat ik er verder iets over hoorde. Geen uitleg, niets, dan weet je als speler wel genoeg.”

Riedewald laat in het interview niet weten welke clubs geïnteresseerd zijn, maar hij geeft wel een tipje van de sluier: “Mooie landen, goede competities, en ja, Frankrijk zit er ook tussen.” Wel geeft hij aan dat een hereniging met Kenny Tete voorlopig niet aan de orde is. Olympique Lyonnais schijnt namelijk geen interesse hebben.