Indien het ter beschikking stellen van hun functies door het verenigingsbestuur en de raad van commissarissen van Ajax uiteindelijk tot het vertrek van de directie leidt, hoeven de directeuren niet op een houtje te bijten. Rik van den Boog, Henri van der Aat en Jeroen Slop ontvangen volgens de Vereniging van Effectenbezitters samen een vertrekpremie van 1,4 miljoen euro.

De directeuren zaten donderdag om de tafel met de Wim Jonk en Dennis Bergkamp. In het bijzijn van hoofd opleiding Jan Olde Riekerink is besloten dat iedereen voorlopig doorgaat met waarmee hij bezig is bij Ajax. Uit het laatste jaarverslag blijkt dat de drie directieleden een vertrekvergoeding kunnen claimen. Voor Van den Boog en Van der Aat, die nog in hun eerste bestuurstermijn zitten, kan deze oplopen tot tweemaal het vaste jaarsalaris.

Van den Boog krijgt nu jaarlijks 337.000 euro, de commerciële man 253.000 euro en Slop vangt op jaarbasis 231.000 euro’. Van den Boog (84.250 euro), Van der Aat (63.250) en Slop (57.750) zouden sowieso recht op hun salaris tot 1 juli hebben. Ook als de nieuwe rvc ze voor 1 juli wegstuurt. „Indien zij voor het einde van het seizoen worden ontslagen, hebben ze volgens het jaarverslag geen recht op een bonus”, aldus David Tomic van de VEB. Van den Boog wilde niet op de vertrekpremie reageren.

Bron: Telegraaf