Vorige week kwam Ajax met verrassend transfernieuws. De pas 16-jarige Christian Kjelder Rasmussen komt deze zomer over van het Deense FC Nordsjælland. De rechtsbuiten speelde dit seizoen bij de onder 17 bij FC Nordsjælland en had nog niet gedebuteerd voor het eerste elftal. Wij spraken Gisle Thorsen, journalist bij Ekstra Bladet, over de Deense aanwinst.

Rasmussen treedt in de voetsporen van jongens als Christian Eriksen, Kasper Dolberg, Victor Jensen en Markus Bay die allen op jonge leeftijd de stap naar Ajax maakten. Waar jongens als Eriksen en Jensen al werden uitgeroepen tot grootste talent van Denemarken, heeft Rasmussen die grote status nog niet. “Om eerlijk te zijn kende ik deze jongen nog niet, maar de transfer heeft me niet verrast. Ze hebben één van de jongste selecties in Europa en er stroomt constant talent door uit de jeugdopleiding. Net als Ajax focussen ze zich heel erg op de jeugd.” vertelde Thorsen.

Net als bij de transfer van Victor Jensen moest Ajax diep in de buidel tasten. Uiteindelijk kwamen de clubs overeen op een transfersom ruim 3 miljoen euro. Volgens Thorsen had Nordsjælland Rasmussen het liefst behouden. “Nordsjælland had gehoopt dat ze hem konden houden en in het eerste elftal konden gebruiken voor ze hem verkochten, maar het aanbod was te goed. Ik denk dat hij ongeveer in een jaar zijn debuut had gemaakt voor het eerste elftal.’

De journalist heeft verder vertrouwen in het talent van Rasmussen. ‘Hij staat hoog aangeschreven bij de mensen die Deense talenten scouten. Hij speelt mee bij Denemarken O16 wat het erg goed doet. Verwacht een typische Ajax buitenspeler. Hij is snel, heeft een sterk linkerbeen en kan erg goed afmaken. Verder is hij mentaal ook erg sterk, hier wordt namelijk veel aan gewerkt bij FC Nordsjælland.

Meer weten over Rasmussen? Lees zijn spelersprofiel en bekijk de beelden.

Spelersprofiel: Christian Kjelder Rasmussen