Michel Kreek verwacht niet dat Ajax volgende week dinsdag nog in de problemen gaat komen, in de uitwedstrijd tegen AEK Athene, zo zegt de oud-speler van beide clubs in gesprek met ELF Voetbal.

“Ik ga er dinsdag wel even voor zitten. Het is altijd leuk als twee ex-teams tegen elkaar spelen”, zegt de huidige assistent-bondscoach van het Nederlands vrouwenelftal. “Ik verwacht niet dat Ajax in de problemen komt daar. De sfeer in het stadion zal ook anders zijn nu AEK al is uitgeschakeld.”

“Als ze nog een kans op de tweede ronde hadden, was het een gekkenhuis geworden. De sfeer zal dinsdag niet zo bepalend zijn, vermoed ik. In mijn tijd heb ik me, vooral in mijn beginperiode, weleens bedreigd gevoeld. Zeker tijdens derby’s van Athene. Dan vloog niet alleen vuurwerk vanaf de tribunes.”

De 47-jarige Kreek begon zijn carrière bij Ajax en speelde van 2002 tot 2004 in Athene. De wedstrijd begint dinsdag om 18:55 uur. Bij winst plaatst Ajax zich definitief voor de achtste finales van de Champions League.

Stadion AEK veilig verklaard