Advertorial – Met slechts een aantal resterende wedstrijden in de Eredivisie lijkt het een epische confrontatie te worden tussen Ajax en hun aartsrivalen PSV in de strijd om glorie.

Ondanks het feit dat Ajax de favoriet is van de bookmakers om de trofee in de wacht te slepen in verband met het recentelijk overlijden van Johan Cruyff, staan ze tegenover een aantal wedstrijden die de dominante speelstijl van eerder dit seizoen vergen om zo de teleurstellende tweede plaats van 2014/15 niet te herhalen.

De zwaarste uitdaging voor Ajax wordt ongetwijfeld de confrontatie met FC Utrecht op 17 april. Veel Ajax fans kunnen zich het pijnlijke verlies met 1-0 in december nog herinneren, dus deze herkansing mogen ze absoluut niet laten schieten.

Het besluit van de burgemeester van Utrecht om Amsterdamse fans niet toe te laten bij de wedstrijd van vorig jaar wordt gezien als een belangrijke factor bij het schokkende verlies. En nu er de geruchten rondgaan dat FC Utrecht spits Sébastian Haller naar Ajax komt wordt het wellicht weer een emotionele strijd tussen beide clubs.

Ondanks deze potentieel schadelijke wedstrijd blijft Ajax de grote ster op online wedden sites als Betway dankzij de aankomende botsingen met de lagere Cambuur Leeuwarden en De Graafschap, waarmee de fans aanzienlijke winsten binnen kunnen halen dankzij de gokopties op sport bij de websites.

Ajax kijkt ongetwijfeld uit naar hun bezoek aan Heerenveen op 20 april, waar ze hopen dat de Poolse ster Arkadiusz Milik een aantal doelpunten op zijn naam kan zetten en waar het team de 5-2 winst tegenover Heerenveen van vorig jaar wil overstijgen.

Daarnaast wil Ajax een beter einde dan de matige 2-2 tegenover FC Twente in september wanneer beide teams elkaar tegenkomen in de Amsterdam Arena op 1 mei. Deze voorlaatste wedstrijd moet de grote climax van een gedenkwaardig seizoen worden.

Ondanks de wedstrijden die nog gespeeld gaan worden is het team erg opgetogen in verband met de 2-0 winst tegenover hun rivalen PSV van afgelopen maand. Dit was niet alleen de meest belangrijke wedstrijd van het jaar, maar het verhoogde de inzet, en nu moet PSV erop hopen dat Ajax een fout maakt in hun laatste wedstrijden.

Coach Frank de Boer blijft vastberaden, en het lijkt erop dat Ajax goede gokkansen biedt voor fans op hun 34e Eredivisie titel op 8 mei.