Gregory van der Wiel voelt dat hij bij zijn club vastloopt. Bij Ajax is snel kritiek op zijn spel, in het Nederlands elftal heeft de 23-jarige verdediger louter lof gekregen.

„Als ik met de spelers van het Nederlands elftal op het veld sta, voel ik dat de lat voor mij hoger ligt. Bij Ajax is het moeilijker om dat hoge niveau constant te halen”, legt de man, die eerder al door Bayern München werd begeerd, uit. „Als het elftal even niet draait, zijn de ogen in de ArenA op mij gericht. Het verwachtingspatroon bij Ajax is onredelijk hoog.”

Van der Wiel is pas 23 jaar, maar is aan zijn zesde seizoen in het eerste elftal bezig. Daardoor is hij in zijn ogen veel te vroeg een ’routinier’. Hij herkent het gevoel dat Leroy Fer had bij Feyenoord. Ook van hem verwachtte het publiek dat hij de kar zou trekken, terwijl hij nog volop bezig wilde zijn met zijn eigen ontwikkeling. Bij een Europese topclub zou hij weer grotere sterren om zich heen hebben. „Het komt vaak voor dat ik denk dat ik een acceptabele prestatie heb geleverd. Dan hoor ik bij Ajax dat ze het vonden tegenvallen. Ja, ik heb een WK gespeeld en ja, ik heb nu een paar Champions Leagueduels op mijn naam staan. Ik zou bijna denken dat ik niet meer jong ben,” aldus Van der Wiel in de Telegraaf.