© Proshots

Joël Veltman was maandagavond te gast bij Peptalk en vertelde daar over de rechtsbackpositie en zijn toekomstplannen.

“Tot mijn 18e heb ik altijd rechtsachter gespeeld, daarna werd ik door Frank de Boer centraal gezet. Dat was toen mijn doel en dat is het nog steeds eigenlijk. Maar rechtsachter is ook een leuke positie”, vertelt Veltman. “Eerst dat ik dat het iets tijdelijke was, maar al snel merkte ik dat Bosz me daar vast wilde hebben.” De verdediger heeft begrip voor die keuze. “Het staat nu goed, Sánchez doet het ook goed. Des te minder heb je het gevoel dat je centraal wil spelen.”

Of Veltman ook volgend jaar nog in de verdediging van Ajax staat, durft hij nog niet te zeggen. Zijn contract loopt medio 2018 af. “Er hebben al wat gesprekken plaatsgevonden, maar we gaan het nog een beetje aankijken. Het is niet zo dat ik morgen al beslis, want ik zou ook nog wel een keer naar het buitenland willen.”

Daarbij hebben Spanje en Duitsland zijn voorkeur. “Daar voetballen ze toch wat meer. Engeland is meer voor het type Jaap Stam.” Voor het einde van het seizoen verwacht Veltman de knoop door te hakken over een langer verblijf bij Ajax of een vertrek naar het buitenland.