© Proshots

Marcel Keizer zal aan het einde van deze maand als hoofdtrainer van Ajax aan het nieuwe seizoen beginnen. De 48-jarige trainer was volgens Voetbal International de enige serieuze optie van de Amsterdamse club.

Keizer wordt al langere tijd gezien als de ‘natuurlijke opvolger’ van Peter Bosz. Alleen was daarbij de verwachting niet dat dit deze zomer al zou gebeuren. Het doorschuiven van de Jong Ajax-trainer wordt vergeleken met de doorstroming van talent, dat een vertrekkende basisspeler opvolgt. Verder schrijft het Voetbalmedium het volgende: “Het technisch hart, met Edwin van der Sar, Dennis Bergkamp, Saïd Ouaali en Marc Overmars, was na het vertrek van Bosz direct overtuigd van de kwaliteiten van Keizer. Alleen Overmars legde zijn oor nog te luister bij de raad van commissarissen, waarin leden opperden dat er ook naar grote namen van buitenaf moest worden gekeken. Uiteindelijk gaf ook Overmars aan dat Keizer de gewenste optie was. Afgelopen weekend raakte ook de rvc overtuigd van de keuze voor Keizer. De clubleiding had dan ook met geen enkel alternatief een officieel onderhoud. De keuze voor Keizer stond bij het technisch hart vanaf het eerste moment niet ter discussie en is volgens de clubleiding symbolisch voor de ontwikkeling die spelers en trainers binnen Ajax kunnen doormaken.”

Van andere (assistent)trainers zal ook de rol gaan veranderen. Zo krijgt Hennie Spijkerman weer een actievere rol tijdens de veldtrainingen en zal ook Dennis Bergkamp aanblijven als assistent-trainer. Daarnaast zal vrijwel zeker ook Aron Winter aan de staf worden toegevoegd.