Michael Reiziger miste maar liefst veertien spelers en had daardoor de beschikking over een enorm jonge groep. De selectie van Jong Ajax kende negen spelers die in 2000 of later geboren zijn. Dit zorgde ervoor dat Dest, Timber, Taylor en Brobbey hun debuut mochten maken. Ondanks enorm veel kansen voor de Amsterdamse beloften, kon er niet gewonnen worden in Eindhoven.

Vermakelijk begin
De wedstrijd tussen de beloften uit Amsterdam en Eindhoven begon erg aantrekkelijk. Beide teams wilden zo snel mogelijk druk zetten en ook zo veel mogelijk vooruit voetballen. Dit zorgde in de zestiende minuut voor de openingstreffer. De aanvoerder van Jong Ajax, Teun Bijleveld, schoot raak vanaf een meter of achttien. De keeper van Jong PSV zag er bij dit schot niet helemaal goed uit, maar dat maakte de vreugde er niet minder om.

Overtreding Kotarski
Lang kon Jong Ajax niet van deze voorsprong genieten. Na een van de eerste goede aanvallen van de Eindhovense beloften, legde Kotarski de aanvaller vlak voor het doel neer. De scheidsrechter wees zonder twijfel naar de stip. Kotarski kwam goed weg en kreeg geen kaart voor de overtreding. Volgens de scheidsrechter was de bal genoeg naar de zijkant gedreven. De Kroatische doelman zat bij de penalty in de goede hoek, maar kon de bal niet uit het doel houden.

Vervolgens zette Jong Ajax de lijn van de eerste minuten voort. De Amsterdamse beloften creëerde veel kansen en domineerde de wedstrijd. Dit kon echter niet worden omgezet in een tweede goal, sterker nog, de thuisploeg kon op een voorsprong komen. Nadat Timber kort naar de zijkant moest voor een blessurebehandeling, kon de spits van Jong PSV de 1-2 binnen schieten.

Debuut 16-jarigen
Jong Ajax bleef de gehele tweede helft goed spelen en kansen creëren. Zo raakte Timber, die overigens een enorm goede indruk maakte, na een mooie actie de lat. Ook Bakker raakte het aluminium en de andere spelers hadden het vizier niet op scherp staan. Taylor en Brobbey, allebei zestien jaar, mochten invallen en hun debuut maken. Echter konden de Amsterdammers, ondanks de vele kansen niet tot de gelijkmaker komen in Eindhoven.