© Proshots

Nick Viergever was zondag de schlemiel in de met 1-0 verloren wedstrijd van Ajax tegen FC Twente. De verdediger speelde een goede wedstrijd, maar ging in de blessuretijd ongelukkig met zijn hand naar de bal. Het resulteerde in een penalty en een rode kaart (twee keer geel). “Ik speelde een lekkere wedstrijd, was goed in de passing, kon goed voor mijn man komen, had het initiatief vooruit. Alles ging goed eigenlijk. En dan komt er zo’n vervelend moment, voor mezelf en zeker voor het team”, zegt hij tegen Ajax Life.

“Ik dacht: ik schiet de bal rustig weg, maar ik raakte ‘m verkeerd. Ik zag de bal voor me liggen, en ging er met mijn hand heen. Ik voelde me even een keeper. Het was een lullig moment. Heel zonde”, beschrijft Viergever het fatale moment. “Als de bal op een andere plek terecht was gekomen, was ik er niet met mijn hand naartoe gegaan. Maar dan was het waarschijnlijk ook wel een goal geweest.”

De verdediger mist door zijn schorsing de competitiewedstrijd tegen PSV. Hij hoopt daarom donderdag in actie te mogen komen. “Ik zal de trainer vragen of ik mag spelen. PSV was mooi geweest, maar daar kan ik een grote streep doorheen zetten. Het is toch wel lekker als ik nog een wedstrijd kan spelen. De trainer heeft nu ook geen reden om mij rust te geven.”