© Proshots

Nick Viergever maakt een uitstekend seizoen door. De verdediger is, tegen de verwachting van velen in, één van de sterkhouders van Ajax. “Het is tot dusver een goed jaar. 2016 was dat ook al. Ik speel veel, krijg vertrouwen van de trainer. Dat speelt allemaal mee. Ik kan mijn ding doen en mijn kwaliteiten tonen. De trainer verwacht dat ook van mij. Het is altijd fijn als het team goed draait en je daaraan je steentje bij kan dragen”, laat hij weten op de clubsite van Ajax.

In de verdediging vormt Viergever een centraal duo met Davinson Sánchez. De communicatie tussen hen en André Onana verloopt steeds beter. “Het is inmiddels niet moeilijk meer. André spreekt goed Engels en Davinson kan redelijk wat verstaan, dus het communiceren werkt goed. Het is altijd wennen, ook met een Nederlandse jongen naast je. Het heeft wedstrijden nodig om elkaars kwaliteiten en speelstijl te leren kennen. Inmiddels hebben we al zoveel duels samen gespeeld dat we weten wie op een bepaald moment wat doet. Dan heb je maar een klein gebaar of één woord nodig. Het zijn kleine dingetjes, voetbaltaal. Dat pikken zij snel op.”

Afgelopen weekend behaalde Ajax een uitstekend resultaat in de Klassieker, waardoor de titelstrijd weer enigszins spannend is geworden. “Er komen zeker bepaalde spanningen bij zo’n titelrace kijken. Het gat is nu drie punten en PSV staat er ook weer kort bij. Feyenoord heeft zondag toch een tikkie gekregen, denk ik. Wij moeten afwachten, hebben het niet in eigen hand. Het is nieuw voor Feyenoord deze situatie, dat gaat zeker een rol spelen. Misschien gaat het in de ‘koppies’ zitten. Laten we het hopen. Het enige dat wij kunnen doen is zelf alles winnen.”