© Proshots

Nick Viergever is samen met Davinson Sanchez bezig aan ijzersterk seizoen. Door de goede samenwerking met de Colombiaanse verdediger, vleugelverdedigers Daley Sinkgraven en Joël Veltman en goalie André Onana incasseert Ajax het huidige seizoen weinig tegentreffers. In gesprek met het dagblad Trouw vertelt Viergever over de samenwerking met de zeven jaar jongere Sanchez.

“Ik ben wat ouder dan de rest, dus Peter Bosz verwacht dat ik het team aanstuur en iedereen scherp houd. Dat vind ik ook leuk”, aldus Viergever. De leider van de verdediging leert Sanchez ook steeds beter kennen. “Voor een wedstrijd hebben we het er vaak over dat we niets doorlaten. Als verdedigers groeien we steeds meer naar elkaar toe. We kennen elkaars goede eigenschappen inmiddels wel.”

Viergever geeft ook aan dat Ajax minder tegendoelpunten krijgt omdat de verdediging beter op elkaar is ingespeeld. “De trainer heeft vanaf het begin al aangegeven dat zijn speelwijze ook een andere denkwijze vraagt. Dat geldt niet alleen voorin, waar we met drie, vier man druk proberen te zetten als we de bal verliezen, maar ook achterin. Daar moeten we gelijk doordekken en vooruit blijven denken. Dat gaat gelukkig steeds beter.”