© Proshots

Nick Viergever was de held van Ajax in de kwartfinale tegen Schalke. De verdediger maakte de belangrijke 3-1 waardoor Ajax zich wist te plaatsen voor de halve finale. In gesprek met RTL7 beschrijft Viergever het gevoel na de bizarre ontknoping.

Kort na de wedstrijd moest Viergever duidelijk nog even bijkomen. “Het moet allemaal nog even bezinken. Wat een wedstrijd, hier zit alles in. Iedereen was heel blij. Wat een feest, de halve finale gehaald met zo’n ontknoping. Dit is mijn derde kwartfinale, maar de eerste keer dat ik doorga. Echt heel bijzonder.”

Viergever kon zijn goal wél goed beschrijven. “Na vijf minuten zouden we alles of niets gaan. De overtuiging hadden we nog wel, met één goal zijn we gewoon door. Dan is het hopen dat hij een keer goed valt. De bal komt van Hakim, valt er overheen, ik zette een blok en toen ging hij erin. De jongens vielen over me heen en gingen naar het uitvak. Ik had overal kramp. Dit is echt zo mooi.”

“Je wist dat zij zo gingen spelen. Snel vastzetten en wij waren angstig. We kregen ruimte op het middenveld en een paar mogelijkheden, maar die speelden we niet goed uit. Mijn gevoel is dat we te angstig waren. We speelden te veel lange ballen en maakten te veel verkeerde keuzes. We hebben echt karakter getoond en bleven strijden tot de laatste minuut. Echt ongelofelijk.”

“Ik dacht eerst makkelijk gegeven, natuurlijk is het een overtreding. Ik vond de scheids te veel de kant van Schalke op gaan. Ik dacht toen we met tien man kwamen wel: dit wordt heel moeilijk, maar gelukkig hebben we het kunnen redden. In de laatste minuut gingen Sanchez en ik nog mee naar voren. Tete ging ook nog. We wilden gewoon zo graag. Dit kenmerkt het team. Iedereen is overtuigd” aldus de linksback over de tweede gele kaart van Veltman.

Door de winst zal Ajax zondag tegen PSV minder last hebben van de zware wedstrijd. “Na vorige week met al die complimenten, is het zonde dat dit zoveel minder was. Als je dit verloren had was het pijnlijk geweest, maar de fysio’s moeten aan de slag en morgen hebben we een goede busreis. Vanavond gaan we eerst twee biertjes drinken.”