© Proshots

Nick Viergever is onder Peter Bosz basisspeler en was tegen Vitesse medeverantwoordelijk voor het enige doelpunt. De verdediger heeft nog een contract tot de zomer van 2018, maar hoorde nog niets over een contractverlenging. “Ik krijg vertrouwen van de technische staf. Nu moet de club dat vertrouwen nog uitspreken. Maar zo niet, dan niet. Ik zit goed in mijn vel. We hebben een leuk team, we doen mee om de titel en kunnen donderdag de achtste finales van de Europa League bereiken. Ik heb het naar mijn zin”, zo vertelt hij aan Het Parool.

In de zeven duels die Ajax na de winterstop speelde, werd er slechts één doelpunt geïncasseerd. “We hebben snelheid zat achterin om counters ook in een laat stadium te kunnen breken, voor als er toch eens iemand doorheen glipt. En met André Onana staat er een doelman die ver buiten zijn goal kan en durft te keepen. Die basis is solide.”

Offensief kunnen er nog flinke stappen worden gezet volgens Viergever. “Ik vind dat wij in elke wedstrijd te weinig goals maken. We moeten daar gretiger in zijn en slimmer in worden.”