© Proshots

Nick Viergever scoorde in Gelsenkirchen het belangrijke uitdoelpunt voor Ajax. Ook pakte de verdediger een gele kaart, waardoor hij morgen een schorsing uitzit. Vanaf de tribune moet hij nu toekijken hoe zijn teamgenoten het opnemen tegen Olympique Lyon. “Er liggen gewoon kansen tegen Olympique Lyon. We moeten er klaar voor zijn. We hadden tien dagen om ons weer te focussen – we gaan nu volledig voor de Europa League – en het vertrouwen terug te krijgen. Het fijne ontbrak een beetje tegen PSV, maar we staan woensdag weer fris aan de aftrap”, vertelt hij aan Ajax Life.

Een paar dagen voor de deceptie in Eindhoven was er nog de euforie in de Veltint Arena. “De halve finales zijn al zo lang niet bereikt, we mogen er best trots op zijn”, vervolgt Viergever, die lovend spreekt over de selectie. Ajax had het tegen PSV lastig, vooral met zichzelf. Toch sprintte David Neres bij een 1-0-achterstand nog het hele veld over om uiteindelijk nog de 2-0 te voorkomen.

“Dat kenmerkt dit team, het zit allemaal goed in elkaar. Als je nog zo’n sprint kan maken, zegt dat iets over hoe we het spelletje beleven en voor elkaar willen gaan. Dat hebben we tegen Schalke gedaan, tegen PSV net zo goed en tegen Lyon gaan we dat opnieuw doen. Alle koppies staan de goede kant op. Er staat nog iets moois te wachten, denk ik.”