© Proshots

Nick Viergever neemt het morgenavond met Ajax op tegen zijn oude club AZ. De verdediger hoopt de wedstrijd tegen Feyenoord woensdag een goed vervolg te geven. “Het wordt een heel mooie maand. Er wacht ons een druk schema, maar dat willen we ook graag. De prijzen worden verdeeld en we strijden nog op twee fronten mee. Het was een belangrijke wedstrijd zondag. De competitie had even stil gelegen vanwege interlandverplichtingen. Dan moet je altijd weer kijken hoe je er als team na zo’n break voorstaat. Ik denk dat we een goed gevoel aan de wedstrijd hebben overgehouden. En dat moeten we nu doortrekken. Iedereen is scherp. We zijn weer volop in de race voor de titel en mogen geen punt meer verspelen”, zegt Viergever op Ajax.nl.

“Of ik genoot op het veld? Absoluut! Op momenten hebben we Feyenoord weggespeeld. We waren fel en zaten er kort op. Als je na één minuut al op voorsprong komt, denk je: dit wordt onze middag. Dat werd het ook. Het spel was prima, maar de sfeer in het stadion ook. Iedereen zat er goed in”, vervolgt hij. “Ik denk dat niemand gemotiveerd hoeft te worden. Het stadion is uitverkocht en het zijn altijd leuke wedstrijden tegen AZ. Zij willen het altijd graag tegen Ajax laten zien. Het zal, denk ik, een mooie wedstrijd worden. Het is altijd leuk en speciaal om tegen een oude club te spelen.”

De centrale verdediger kijkt tevreden terug op zijn tijd in Alkmaar. “Ik heb er veel wedstrijden gespeeld en veel ervaring opgedaan. Ook Europees. We kwamen een paar keer tot de kwartfinale van de Europa League. Daarnaast wonnen we de beker. Het enige dat ontbrak was het spelen voor het kampioenschap en de druk om elke wedstrijd te moeten winnen. Dat heb je hier bij Ajax wel en daarvoor heb ik ook de overstap gemaakt naar een topclub.”