Nick Viergever heeft het prima naar zijn zin bij PSV. De verdediger maakte deze zomer transfervrij de overstap van Ajax naar de Eindhovenaren. In het Algemeen Dagblad vertelt hij over de verschillen tussen Amsterdam en Eindhoven.

Volgens de 28-jarige linkspoot is het grootste verschil dat het er in Brabant iets relaxter aan toe dan in de hoofdstad. “De hele omgeving is rustiger, meer ontspannen, gemoedelijker. Het bevalt me prima hier.”

Onder de nieuwe trainer van PSV, Mark van Bommel, lijkt de stopper op een basisplaats af te stevenen. Alleen fysiek moet Viergever nog een slag maken. “Ik heb me snel aangepast aan het team, de mensen hier. Het enige smetje is dat we het langzaam moesten opbouwen, omdat ik met een fysieke achterstand binnen kwam”, aldus Viergever, die lange tijd met een enkelblessure aan de kant stond. “Ik merk nog wel dat sommige plekjes fysiek niet helemaal honderd procent zijn. Het zijn de laatste loodjes.”

De landskampioen probeerde Viergever in januari ook al los te weken, maar toen wilde Ajax niet meewerken aan een transfer naar de grootste concurrent. “Ik had niet over deze stap nagedacht, tot PSV zich meldde. Zo simpel is het eigenlijk gegaan. Het voelde meteen goed.”

Viergever gaf onlangs tegenover Omroep Brabant al aan na een vervelend jaar bij Ajax met volle teugen te genieten bij PSV: