PSV liep zondag tegen zijn eerste competitienederlaag van het seizoen aan, op bezoek bij Feyenoord. Hierdoor zag de koploper de voorsprong op concurrent Ajax teruglopen tot twee punten. Oud-Ajacied Nick Viergever denkt niet dat de druk op PSV zal toenemen.

“Ach nee joh, natuurlijk niet. Dat is onzin. Je weet dat je geen 34 keer gaat winnen”, zegt de verdediger in De Telegraaf. “Vrijdag tegen Excelsior moeten wij bewijzen dat we sterk en ver genoeg zijn om ons te revancheren.” Feyenoord kwam in de eerste helft al op een 2-0 voorsprong. “Het gaat om de opvatting, hoe je speelt en je zo’n wedstrijd aangaat. Daar hebben we het in de eerste helft laten liggen en dat is dus wat we onszelf kunnen verwijten.”

“We balen er het meeste van dat we onszelf niet waren. Duels winnen, tactisch goed staan, dat is normaal onze kracht. Nu was dat niet aan de orde. We hielpen Feyenoord in hun kracht”, vervolgt de linksback, die zijn ploeg in de tweede helft beter zag spelen. Verder dan 2-1 wist PSV echter niet meer te komen. “We waren te onzorgvuldig.”

“Je moet de juiste beslissingen nemen voor het doel. Dat hebben we te vaak niet goed gedaan. We waren na rust vaster aan de bal, wonnen duels en oogden ook fitter. Maar we boksten natuurlijk wel tegen die 2-0 achterstand op. Dat brak ons op”, aldus Viergever.