© Proshots

Nick Viergever kijkt tevreden terug op de Klassieker van zondag. Ajax wist met 2-1 te winnen en was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. “Het was een belangrijke wedstrijd vandaag. We moesten winnen en er stond veel druk op. Ik denk dat we hebben laten zien dat we er klaar voor waren. Dit spel willen we wekelijks laten zien. De sfeer was uitstekend. Iedereen was blij en opgelucht. We waren gewoon volledig geconcentreerd. Iedereen was gefocust. Feyenoord was rijp voor de slacht en dat kwam door ons. Qua uitslag hebben we ze niet geslacht, maar mentaal wel. We hebben kans op kans gekregen”, zegt de verdediger in gesprek met AT5.

Ajax kwam al binnen mum van tijd op voorsprong: Lasse Schöne schoot een vrije trap na 54 seconden schitterend in het doel. “Ik zei voor de wedstrijd tegen Lasse: ‘Het wordt wel eens tijd dat je op je knieën gaat juichen’. Als hij dat dan na één minuut al doet… Dat is heerlijk voor het gevoel. Het publiek gaat er direct volle bak achter en dan zitten we direct in een goede flow. We hebben vandaag een uitstekend Ajax gezien.”

Er waren voor de wedstrijd een aantal blessuregevallen in aanvallend opzicht. Zo konden Kasper Dolberg en Amin Younes niet meespelen. En dus vormden Justin Kluivert en David Neres samen met Bertrand Traoré de aanvalslinie in de Klassieker. “Ja, Younes haakte vlak voor de wedstrijd af. Kasper was natuurlijk geblesseerd, dus dan moeten andere jongens opstaan. We hebben Neres natuurlijk ook niet voor niks gehaald. Je weet dat je gewoon een brede selectie nodig hebt. Hij groeide in de wedstrijd en heeft zijn steentje meer dan bijgedragen. Ook Bertrand speelde een geweldige wedstrijd. Het is alleen jammer dat hij zichzelf niet beloonde voor de goede wedstrijd.”