© Proshots

Nick Viergever moet door een schorsing de finale missen, maar is bij winst net zo blij als de rest. De verdediger speelde een belangrijke rol in het seizoen van Ajax. Aan het begin van het seizoen liep het allemaal nog niet zo soepel bij Ajax. Grote voorbeeld hiervan is de wedstrijd tegen Rostov. Ondanks het slechte begin staat de ploeg nu in de finale van de Europa League.

“Het is een wereld van verschil”, stelt Viergever in gesprek met Ajax TV. “Laatst waren we uit eten met een groep en hadden we het nog over Rostov. Het lijkt lang geleden, want het is natuurlijk ook een lang seizoen.”

De reacties na de uitschakeling van Ajax waren zeer hard. “Teksten als ‘we kunnen er niks van, wat een afgang en het Nederlandse voetbal stelt niks voor. Maar sindsdien hebben we heel grote stappen gemaakt. We zijn veel verder dan Rostov-uit.”

Viergever moet vanaf de tribune toekijken hoe zijn ploeggenoten het opnemen tegen Manchester United.  “Als we de finale winnen ben ik net zo blij als de rest. Hier hebben we het hele seizoen voor geknokt. Nog één wedstrijd. We moeten ervoor zorgen dat we er klaar voor zijn.”