Louis van Gaal heeft vijf Ajacieden opgeroepen voor de eerste trainingstage van het Nederlands elftal in de aanloop naar het WK. Jasper Cillessen, Kenneth Vermeer, Joël Veltman, Daley Blind en Davy Klaassen mogen zich deze week in Hoenderloo melden. Ricardo van Rhijn en Siem de Jong zitten niet bij de selectie en kunnen het WK in Brazilië wel vergeten. Het eerste trainingskamp is van woensdag tot en met vrijdag.

Deze Ajacieden zijn nog niet zeker van een plekje bij de definitieve selectie, maar weten wel dat ze een goede kans maken. De bondscoach heeft alleen twintig spelers uit de Eredivisie opgeroepen omdat de buitenlandse competities nog niet afgelopen zijn. Spelers als Wesley Sneijder, Arjen Robben en Robin van Persie zullen dus op een later moment aansluiten.

De tweede stage is van 11 tot en met 13 mei. Dan moet Van Gaal dertig namen doorgeven aan de FIFA. Hierop volgt nog een trainingskamp, waarna de voormalig trainer van Ajax op 2 juni zijn uiteindelijke selectie van 23 spelers bekendmaakt.

Selectie eerste trainingsstage:

Doel: Jasper Cillessen (Ajax), Kenneth Vermeer (Ajax), Jeroen Zoet (PSV)

Verdediging: Daley Blind (Ajax), Daryl Janmaat, Terence Kongolo, Bruno Martins Indi, Stefan de Vrij (allen Feyenoord), Karim Rekik (PSV), Joël Veltman (Ajax)

Middenveld: Jordy Clasie (Feyenoord), Davy Klaassen (Ajax), Tonny Vilhena (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (PSV)

Aanval: Jean-Paul Boëtius (Feyenoord), Luc Castaignos (FC Twente), Memphis Depay, Jürgen Locadia, Luciano Narsingh (allen PSV), Quincy Promes (FC Twente)