© Proshots

Het kalenderjaar 2017 was een bijzonder jaar voor Ajax. Grote hoogtepunten wisselden zich af met zware dieptepunten. Het was ook een kalenderjaar waarin veel doelpunten werden gemaakt. In competitieverband maakte Ajax in 2017 liefst 98 goals. In de Europa League kwam Ajax tot de finale en in de competitie werd het kampioenschap net misgelopen. Ajax1.nl maakte een top vijf van de Ajax-mooiste goals van 2017.

5. Davinson Sanchez Ajax –  AZ

In de competitiewedstrijd tegen AZ van 05 april 2017 zette Davinson Sanchez Ajax met een heerlijke omhaal op 2-1. Deze schitterende goal van de Colombiaanse krijger mag natuurlijk niet ontbreken in de top vijf.

4. Nick Viergever  Schalke 04 – Ajax

De goal met de grootste vreugde uitbarsting in Amsterdam sinds tijden als gevolg. Nick Viergever zorgde er met deze ‘vreemde’ goal in de verlenging van Schalke – Ajax voor dat Ajax de halve finale van de Europa League wist te bereiken. Een goal die we niet snel meer zullen vergeten..

3. Lasse Schöne FC Utrecht – Ajax

Deze schitterende dropkick van Lasse Schöne zorgde ervoor dat heel Utrecht stil werd. De Deense routinier staat erom bekend vaak mooie goals te maken en komt nog vaker voor in deze lijst.

 

2. Kasper Dolberg Olympique Lyon – Ajax

Nadat Ajax Olympique Lyon in de eigen ArenA al met 4-1 had verslagen, zorgde Kasper Dolberg er met deze lepe stift voor dat Ajax ook in Lyon op voorsprong kwam. De wedstrijd tegen de Fransen werd nog erg spannend, maar Ajax wist de finale van de Europa League te halen.

1. Lasse Schöne Ajax – Feyenoord

Lasse Schöne omschreven we al eerder als de man van de mooie goals en deze goal tegen Feyenoord is er daar één van. Schöne mocht al in de eerste minuut aanleggen voor een vrije trap en schoot deze van grote afstand snoeihard achter Brad Jones. Een geweldig begin van de Klassieker.