Geen zin om zondagmiddag Feyenoord – Ajax thuis te kijken, of om urenlang een dramatische stream te zoeken? Geen probleem! Hier vijf plekjes in Amsterdam waar je met een hapje, een drankje en medefans de wedstrijd kunt volgen.

Het supportershome

De plek die natuurlijk niet mag ontbreken op dit lijstje is het gloednieuwe supportershome. Na de brand in 2015 opende Marc Overmars op 16 januari het gloednieuwe home. De eerste Klassieker kan natuurlijk alleen maar een enorm spektakel worden. Wel op tijd zijn natuurlijk, want er kunnen ongeveer negenhonderd fans naar binnen.

Sfeerbeelden van opening nieuwe supportershome

Café de Waard – Leidseplein 14

Op een van de drukste pleinen van Amsterdam vind je Café de Waard. Alle Ajax-wedstrijden zijn hier op liefst 12 schermen te zien! Zit je zondagmiddag dus in hartje Amsterdam, dan is Café de Waard een goede optie! En wees gerust, je kunt er zeker ook een lekker hapje eten.

Café Kuijper – Linnaeusstraat 79

In het altijd gezellige Amsterdam-Oost vind je op de Linnaeusstraat Café Kuijper. Een hip lichtbruin café waar je heerlijk kunt lunchen. Mocht je ervoor kiezen om de Klassieker bij Café Kuijper te kijken, probeer dan zeker de nacho’s! Hier nog wat sfeerbeelden van de Klassieker in 2017!

Café Thijssen – Brouwersgracht 107

Wil je de Klassieker in de Jordaan kijken dan zijn er genoeg opties. Op de hoek van de Lindengracht en de Brouwersgracht vind je Café Thijssen. Bier en hapjes zijn er genoeg en na de wedstrijd zul je hier lekker de overwinning kunnen vieren met livemuziek.

Foodhallen – Bellamyplein 51

Wil je een compleet andere ervaring en vind je die kroegen maar niks? Dan zijn de Foodhallen in Amsterdam-West perfect voor jou! Midden in de Foodhallen is er een trappetje naar boven en kom je in een rustig barretje met een mooi scherm. Neem je heerlijke eten uit de Foodhallen gerust mee en geniet van de wedstrijd (en van het eten natuurlijk)!