Een paar maanden terug kreeg Viktor Fischer na een uitstekende voorbereiding de kans in de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. De jonge Deen wist op het hoogste podium toen echter niet te overtuigen. Fischer moest zich vervolgens gaan bewijzen bij de A1 en Jong Ajax,w at hem lukte. Vandaag volgde een nieuwe kans op het hoogste podium tegen PSV. Ditmaal slaagde hij met een tien en een griffel. Een doelpunt en een assist van Fischer leverde Ajax de overwinning op.

Over zijn assist, waarbij Fischer op de linkerkant van het veld een paar PSV’ers te kijk zette en vervolgens Hoesen in staat stelde te scoren, wil hij niet teveel kwijt: “Bij dat doelpunt had ik geen plan. Ik had alleen het plan om vanavond te winnen. Dat was eigenlijk het belangrijkste. Dat het zo goed zou gaan, dat had ik niet durven dromen. Dit was gewoon fantastisch.”

“Het was helemaal niet makkelijk. Tegen PSV is het nooit makkelijk”, meent Fischer tegenover Eredivisie Live. “Maar we hebben het als team gewoon heel goed gedaan. We hebben het ook als elf individuele spelers goed gedaan. Ik vond het vandaag een goede mix van individuele acties en een teamprestatie.”

“Het was eigenlijk mijn doel om naar één jaar in het eerste te spelen”, vertelt de Deen over zijn transfer naar Nederland. “Dat gebeurde ook, dus het was gewoon geweldig dat ik dat kon. Nu is het zaak voor mij om erbij te blijven.”

“Ik kijk sowieso altijd waar de keeper staat”, verklapt Fischer over zijn doelpunt. “Wat de keeper je vraagt om te doen en in dit geval was hem voorbij gaan de makkelijkste oplossing.”